Velg riktige farger

Varme, kalle, mørke og lyse. Ulike farger på ulike typer av flater påvirker mer enn man tror. Et lite rom kan med fordel males i lyse farger for å få rommet til å oppleves større. Og farger med varm tone er å foretrekke om du vil ha en mer lunhet. Gulv og tak har stor betydning for helheten.

Tenk på at farger vokser med overflaten. Det betyr at jo større flate du maler fargen på desto kraftigere oppleves fargen. 
Vil du at rommet skal virke mindre, skal du velge mørke farger på veggene og lyse farger på tak og gulv. Mørke og dempede farger på soverommet gjør at soverommet føles mer harmonisk og avslappende.
Rom som er malt i lyse farger oppleves som større og romsligere.
Farger i gul-rød fargeskala er varme, mens farger i den grøn-blå fargeskalaen er kalde. Et rom som males i kalde farger kan oppleves større mens rom som males i varme farger kan føles mer koselige og innbydende.
Om du maler ditt gulv i en mørkere farge vil rommet føles mindre. Man bruker å si at mørke farger forminsker. Maler du derimot taket i en mørkere farge blir effekten at taket oppleves lengre enn hva det er.