Hjemme hos Nordiskehjem

Hjemme hos Nordiskehjem

Årets fargetips fra Nordiskehjem

Kine Vinje har fargelagt huset sitt i Stavern med maling fra Beckers. De godt gjennomtenkte fargekombinasjonene gir et eksklusivt, helhetlig, lunt og samtidig lekent uttrykk. Her deler Kine sine tips.

Beckers har samarbeidet med interiørgründer og influencer Kine Vinje for å finne frem til årets fargetrender. Kine står bak butikken Nordiske Hjem i Stavern, hvor hun bor med mann og to barn. I tillegg driver hun nettbutikk og er en markant aktør på sosiale medier – hele 146.000 følger @Nordiskehjem på Instagram.

Matte overflater - også på lister

I følge Vinje er det jordfarger og grønntoner som gjelder nå – og det skal være matt. Fraværet av refleksjoner i overflaten på en matt vegg tilfører fargen dybde og bringer frem pigmentene på en eksklusiv måte. Veggmalingen Mood Velvet Color fra Beckers gir et ultramatt resultat, og det er denne malingen Kine har brukt på sine vegger.

Malingen Mood Professional Finish er nå tilgjengelig både med blank og matt finish, slik at også lister, dører og møbler som tidligere måtte males blanke, nå kan få en helmatt, slitesterk overflate.

 

Soner

Kine deler opp hjemmet i soner. Stuen er den lekne sonen, hvor småbarnsfamilien bruker mye tid sammen. I denne sonen er det valgt farger som gir energi, men her er det rom for variasjon mellom årstidene.

- Om høsten velger vi gjerne litt dypere farger for å gi stuen et lunt preg. Det er jo tross alt en tid man oppholder seg mye inne, og man ønsker å kose seg litt ekstra. Mot

sommeren velges det friskere farger, og i sommerhalvåret står gjerne verandadørene på vidt gap. Derfor er jeg stadig mer opptatt av at inne- og uterommet skal henge sammen stilmessig, sier Kine Vinje.

 

Lune soverom for store og små

For Kine er fargen på veggene med på å definere og gi den rette stemningen til rommet. Soverommet skal ha en lun og behagelig atmosfære, da dette er sonen hvor man skal slappe av.

– På soverommet har vi valgt en behagelig, lun brunfarge, Beckers Gunder. Jeg ønsket å legge meg og våkne til en behagelig stemning, og denne fargen gir en eksklusiv følelse, nesten som å være på hotell, sier Kine, som lar dette uttrykket også gjenspeiles i interiøret, med behagelige materialer som lin og messing. Mange synes nok at barnerommet skal males i lekne, friske farger, men her tenker Kine annerledes, og inkluderer barnerommet i husets dempede, lune sone.

– Kanskje noen vil si at brunt ikke er en typisk barneromsfarge, men selv mener jeg at denne passer perfekt på et babyrom. For hvem vil vel ikke ha et rolig barn? Derfor gikk jeg for den lune nyansen Fågelbo på barnerommet, sier interiørgründeren.

 

Kines topp tre fargetips:

1. Vær vågal - lek med farger.

2. Finn din røde tråd. Eller kanskje din tråd er rosa, grønn eller blå? Trekk gjerne fargen videre med deg inn i nærliggende rom i form av interiør, puter, pledd og så videre. Da vil du oppnå en større helhet. Finn din egen personlige stil og dyrk den.

3. Velg en rolig farge til soverommet. Her skal det hviles. Til stuen kan du derimot velge en farge med litt mer snert i. Det samme gjelder kjøkken. Velg en farge som gir deg energi eller kanskje matlyst.

 

 

Vegg - Roskilde 799

Vegg - Fågelbo 537

Vegg - Gunder