Male Badet

Er badet trist, og ingen mulighet for total renovering? Er vegger og tak i bra stand, kan du fornye ved å male om. Ved å kun male små detaljer som kroker og speil vil man også oppnå en følelse av stor forbedring og et rom der man vil trives bedre.

En helrenovering av baderommet tar tid og er svært kostbart. Men om allt fungerer kan du med enkle grep freshe opp og skape en ny følelse i rommet med hjelp av maling.  

Mal detaljer

Hvis rørene befinner seg utenfor veggen, kan du skjule de ved å male de i samme farge som veggen. Du kan også endre mye ved å bare male detaljer som baderomskap, papirkurv, speil og kroker. Kjøp håndklær, dusjforheng og en badematte i samme farge for å få en fin helhet. Vær personlig og kreativ. Det er flott å ha både planter, bilder og lys på et bad hvis du har plass. Bland matte og blanke overflater for å få fine kontraster i rommet.

Tenk på taket

Hvis du har flislagt bad, bør du ikke male på flisen, men det er fortsatt mulig å bytte med farge. For eksempel er maling av taket veldig effektivt og fint. Hvis veggene er hvite, kan det være fint å male taket i solfylt lys eller i en annen klar farge som skiller seg ut. Det skaper kontrast og gir en følelse av varme som er behagelig i et rom hvor du ofte står overfor ditt slitne speilbilde om morgenen.

Stort eller lite bad

Hvis du har et lite bad og ønsker å skape en følelse av plass, velg lyse farger, helst med varme for ikke å føle seg kald. Mal vegger og skap i samme farge, for å oppnå en harmonisk følelse. Bruk gjerne en annen farge på detaljer som speil og kroker. Selv i et stort bad med en stor vegg er det godt å velge varme farger. Lys eller mørk spiller ingen rolle, kjenn etter og velg etter din stil og personlige smak.
Til slutt, velg alltid produkter som passer for våtrom når du maler på bad. For å minimere risikoen for vannskade er det svært viktig å alltid følge instruksjonene for å male våtrom. Husk også at du ikke skal male over flisene eller servanten. Men bortsett fra det, er det bare fantasi og kreativitet som setter grensen.