Mal om kjøkkenet

Kjøkkenet er hjemmets hjerte for mange av oss og det rommet vi helst oppholder oss i. Et slitt kjøkken er ikke så vanskelig å fornye med maling. Her får du tips på hvordan du lykkes med valg av maling.

Begynn med å velge farger som du liker og som skapar den stemningen du ønsker. Det er ikke naboen eller interiørarkitekten som skal trives i ditt kjøkken, det er du. Med andre ord, vær vågal og følg dine ønsker så blir det ikke feil!

Ton i ton

Det er enkelt og lekkert å male ton i ton. Velg en hovedfarge, for eksempel grønt. Legg til en lysere og en mørkere variant av grønt. Mala skapene i hovedfargen, veggene i en lysere nyanse og detaljer i en mørkere. Ved å male overskapene i en nyanse og underskapene i en annen skaper også fin effekt. Velg den mørke nyansen på underskapet og den lyse på overskapet så blir det bra balanse i rommet.

Lyst og mørkt

Vil du jobbe med forskjellige farger, for eksempel en grønn og en blå, så blir det som regel best resultat om du velger farger med samme lyshet for å få harmoni. Samme sak gjelder om du vil jobbe med sterke farger som gult, turkis og limegrønt. Velg nyanser som er like sterke så passer de sammen og gir et fint helhetsinntrykk.

Matt og blankt

Det er lurt å velge en blank maling på kjøkkeninnredningen.  Blanka overflater er enklere å holde rent. Blanke dører blir dessuten en fin kontrast til matte vegger. Det er ofte fint å mikse matt og blankt i et rom for å få et livlig inntrykk.