Mal rutete gulv

Det er noe spesielt med rutete gulv. Et malt gulv gjør mye for helheten i rommet.

Et malt gulv gjør ikke bare hjemmet ditt mer personlig, det kan også få rommet til å føle seg annerledes, avhengig av mønster og farge. Valget av farge er avgjørende hvis rommet er koselig, stilig eller elegant. På bildet over, har vi malt gulvet i Beckers Lust 683 og 522 Milk for å skape en koselig følelse på kjøkkenet. Å male gulvet i ruter kan være litt komplisert, vær tålmodig, så blir resultatet bra. Riktig rengjøring før maling, rette linjer og grunnmaling før du begynner å male aksentfargen er tre viktige deler som gjør prosjektet lettere.

Male tregulv

1. Før du maler
Som med all maling, vær nøye med forberedelsen når du maler gulvet. Det tar litt tid, men det lønner seg virkelig. Begynn med å rengjøre alt støv, vask deretter med Beckers innendørs vask. Bruk alltid hansker. Eventuell fiberreisning etter rengjøring slipes ned med fint sandpapir. Kvister behandles med Beckers Kvistlakk.

 

2. Velg maling og farge
Det finnes flere forskjellige typer gulvmaling. Velg den som passer deg og ditt underlag best. Velg en farge som bunnfarge og en annen farge som aksent.

3. Tid til å male
Grunn med Beckers Panelgrunn for å redusere risikoen for misfarging fra treet. Dette gjelder hovedsakelig gulv som skal males i hvite og lyse farger. Parkettgulv og tidligere malt tregulv skal slipes før maling.

 

Masker gulvlistene. Mal hele gulvet i bunnfargen. Mal med pensel nærmest veggen. Mal deretter hele gulvet jevnt med rull.

 

Når malingen har tørket, er det på tide å maskere rutene, start med å måle rutene og maskere. Velg mellom et diagonalt eller rett firkantet mønster, eller hvorfor ikke et uregelmessig firkantet mønster? For å få rette, ryddige kanter uten at aksentfargene kryper under kanten, er det viktig å låse kantene. Mal bunnfargen på kanten av teipen og deretter la det tørke. Deretter maler du rutene med aksentfargen. Når malingen har tørket drar du forsiktig bort teipen.

 

 


Tips!

Det vanligste og mest attraktive alternativet er å ha en lys farge som bunnfargen. Med en lys bunnfarge vil den valgte aksentfargen bryte av og skape et klart firkantet mønster.

Våg å tenke utenfor boksen når du velger aksentmaling for ditt rutete gulv. Avhengig av hvilken farge du velger, kan du endre hele inntrykk av rommet. Hvilken stil vil du understreke? Velg en farge som finnes på andre detaljer i rommet for å skape et ensartet inntrykk.

Velg rett gulvfarge

Sett farge på gulvet. Her finner du våre produkter for tre- og betonggulv.