Mal soverommet – skap din personlige stil

Hvilken stemning vil du ha på soverommet ditt? Lyst og luftig eller mørkt og lunt? Hva passer deg best? Maling er en enkel måte å endre, forbedre og skape noe nytt. Her er noen tips på veien.

Noen vil ha luftig og mye lys for lettere å våkne, andre vil at soverommet skal være et koselig kryp for hvile. Det er ingen rett eller galt her. På samme måte som valg av klær, er valget av interiør og farge personlig. Viktig å finne stilen som passer deg og skape det stemningen du vil ha på soverommet ditt. Det viktigste er at soverommet blir et sted hvor du kan slappe av, sove godt og våkne opp frisk. Dette er faktisk noe som farger kan bidra til.

 
 
 
 

Lyse farger

Sliter du med å stå opp om morgenen? Et lyst soverom kan faktisk gjøre det enklere å våkne.

Dempede farger

Hvis du foretrekker et mørkere og roligere rom er en dempet blå, grønn eller grå farge fin og har også en beroligende effekt, noe som gjør dem egnet til soverom. Det er også fint å male ton i ton, det vil si basert på en farge du liker og velge en mørkere og en lysere tone av den. Mal veggene i en farge, treverk i en annen og kanskje taket i en tredje. Det viktigste er at du velger en fargeskala som skaper en harmonisk helhet i rommet.

Tenk på detaljene

Hvis soverommet ditt har fint treverk og andre detaljer du vil understreke, male dem hvite eller i en annen farge som står i kontrast til veggene. På den annen side, hvis du har enkle foringer og tette garderobedører, kan du tone dem ned ved å male dem i samme farge som veggene. Hvis du velger lyse og naturlige farger og materialer i rommet, er det flott å male noen detaljer i en helt annen farge som skiller seg ut. Kanskje du har en pute på sengen i en farge du liker? Plukk opp fargen, kjøp billige gadgets på loppemarked og mal i samme fargen. Det blir flotte detaljer som holder hele rommet sammen. Sist men ikke minst: tør å være personlig, det kan ikke bli feil.