En vakker overflate har aldri vært enklere

Det kan høres overfladisk ut, men når det gjelder maling, teller utseendet. En perfekt overflate i riktig farge kan utgjøre hele forskjellen for et rom - og for de som bor i det. Når veggene er malt i en ny, vakker nyanse, forvandles rommet. For selv om du kan legge til farge på mange måter i et rom, er det fargen på veggene som har størst innvirkning på følelsen i rommet og som danner grunnlaget for interiøret. Så hvordan finner du riktig farge for et rom? Og hvordan kommer du til den perfekte overflaten?

Det er nok lettere enn du tror. På de neste sidene finner du både inspirasjon og tips og råd, slik at du kan komme raskt og enkelt i gang.

Farger til viktige detaljer

Husk at det er mulig å gjøre mindre og enklere endringer nå og da, for eksempel å male en vegg eller møbler.

Farger på veggen: Midsommarnatt 756. Passer bra med: Mjölk 522, Papier-maché 843 og Rooibos 65B.

Ton-i-ton

Hvis du ønsker å matche ton i ton, velger du farger i de samme loddrette linjene. Det gir en rolig og harmonisk følelse.

 

Tak: Mjölk 522. Vegg: våg 771. Krukke: Denim 749.

Følelsen sitter i veggene

Når veggene er malt i en ny, vakker nyanse, forvandles rommet. For selv om du kan legge til farge på mange måter i et rom, er det fargen på veggene som har størst innvirkning på følelsen i rommet og som danner grunnlaget for interiøret.

Fargen på veggen: Anemon 656. Passer med: Tundra 572, Mormor 680 og Toffee 602.

Tenk på lyset

Hvis du vil ha en varmere følelse i et kjøligere lys, er det godt å velge en varmere fargetone. Husk også at farger endres gjennom dagen når lyset endres.

 

Vegger: Mistel 800, Salvia 825. Bänk: Blad 834.

Last ned fargekartet

Finn inspirasjon i våre farger  - last ned fargekartet og sitt i ro og fred mens du leker med farger.