Vask trefasaden

På kort sikt er skitt og påvekst på husfasade, stakitt eller andre malte overflater ikke direkte skadelig, hverken for underlaget eller for malingen. Men skitt og påvekst holder på fuktigheten, noe som innebærer at overflatene er fuktige over lengre tid, og da kan det oppstå problemer. Dessuten ser ikke en skitten fasade spesielt innbydende ut

1. Beskytt

Før du begynner å vaske må du beskytte det som ikke skal vaskes. Bruk plast på rull. Søl på vinduer kan føre til grå, matte merker som det kan være vanskelig å få bort. Husk også på å beskytte deg selv, spesielt mot søl på hud og i øyne.

2. Vask

Bløtlegg overflaten med vann, og legg deretter på fasadevask eller alge- og muggvask blandet etter anbefalingene. Vær nøyaktig, og bruk gjerne en såkalt vaskepensel for å komme til overalt. Du kan også bruke en sprøyte (ikke høyttrykk), noe som kan være litt enklere.

3. Skyll

Skyll grundig med vann. Bruk en vanlig hageslange, ikke høytrykkspyler. Skyll rikelig.

Tips!

Vask huset annethvert år for å redusere risikoen for alger og mugg betraktelig. Beskjær eller flytt ut tette busker fra fasaden slik at sol og vind når overflaten. Ikke vask bare fasaden. Stakitt, rekkverk, terrasser og kanskje til og med flaggstangen har godt av en oppfriskning.

Dette trenger du:

Hansker, vernebriller, plast, riktig rengjøringsmiddel, stige eller stillas, vannslange, børste eller svamp og bøtte.

Last ned arbeidsrådet som PDF

Maling til trefasaden

Forleng levetiden på trefasaden med maling. Her finner du alle våre produkter for trefasade.