Male møbler

Bord, stoler, bokhyller og kommoder. De fleste møbler kan fornyes med maling. Godt grunnarbeidet, riktig maling og riktig pensel eller rulle er nøkkelen til et godt resultat når du skal male møbler. 

1. Rengjøre og slipe

Slip i treverkets fiberretning, og støvsug overflaten. Fukt gjerne overflaten med en fuktig svamp, og slip ned fibrer som reiser seg når overflaten er tørket. Bruk først et grovere sandpapir og fortsett deretter med et finere. Kvist påføres et lag med kvistlakk for å unngå gule gjennomslag.

2. Grunnne

Rene, ubehandlede treoverflater grunnes én gang med grunnlakk. Sparkle ujevnheter og sprekker med sparkelmasse. Slip hele overflaten, og fjern støv. Legg på et mellomstrøk med lakkmaling, og slip lett av etterpå. Sparkle og slip igjen ved behov, og legg på et mellomlag med grunning. Gjenta til du får et slett og jevnt underlag.

3. Male

Det er ikke vanskeligere å male med lakk enn med annen maling, men det finnes noen tips som gjør det enklere å oppnå ønsket resultat. Det viktigste er: Stryk på malingen med lange strøk, helst ett sammenhengende strøk langs hele overflaten som skal males, så du unngår "skjøter" i malingsstrøket. 

Tenk på!

Velg pensler og maleruller av bra kvalitet så får du et finere sluttresultat. 

Dette trenger du:

Dekkepapir, vaskesvamp/bøtte, mikrofiberduk, slipepapir, slipekloss, lakkpensel eller lakkmalingsrulle, slipemaskin, malervask, penselrens, sparkel, kvistlakk, lakkmaling og grunning.

Last ned arbeidsrådet som PDF

Tre og Panel

Sett farge på detaljene. Her finner du alle våre produkter for maling av tre og panel innendørs.