Mal vegger, tak og gulv

Det er ingen snarveier når det gjelder maling. Ta imot tips og råd når du maler vegger, tak og gulv.

Male over tapet

Det er enkelt å male over tapeten. Som ved all maling skal du være nøye med grunnjobben. Da får du et fint resultat som holder lenger. Dessuten blir det lettere å mala om neste gang.

Mal taket – fire steg til ett perfekt resultat

Se opp! Har du tenkt på hvor viktig taket er i et rom? Ett fräscht och nymålat tak lyfter verkligen helheten. Vitt är vanligast men kan också vara fint att välja en kulör. Et friskt og nymalt tak øker virkelig helheten. Hvit er mest vanlig, men det kan også være fint å velge en farge. Her finner du tips.

Mal veggene – en enkel måte å fornye hjemmet

Ser rommet trist ut? Er du lei av fargen eller tapeten på veggene? Å male er en morsom måte å fornye, og det er ikke vanskelig. Her finner du tips om hva du skal tenke på og hvordan du får de beste resultatene.

Mal tre- og betonggulv

Slitte overflater? Mal gulvet! Et slitt gulv med riper, merker og flekker er veldig trist. Men det er mulig å fornye gamle gulv med maling. I tillegg gir et fint gulv hele rommet et løft. Her har vi samlet noen tips om hvordan du får et godt sluttresultat.

Sparkle på riktig måte

Ikke slurv med underlaget! Å sparkle er ikke så vanskelig. En enkel tommelfingerregel for å få et godt sluttresultat er å sparkle minst to ganger. Her er noen enkle triks å huske på når du skal sparkle.

Lakke tregulv

Nyslipte og lakkerte tregulv er utrolig vakkert! Blank lakk gir et skinnende gulv, matt lakk gir samme følelse som et oljet gulv, men gir en mer slitesterk overflate. Valget er smaksak. Her finner du tips om hvordan lakke tregulv.

Velg riktig rulle

Ulike ruller passer til forskjellige overflater og gir forskjellig struktur på overflaten. Vanligvis gir en rulle med langt hår en grovere overflate, mens korte hår gir en finere overflate. Lær mer om forskjellige ruller her.