Beise utendørs

Vær og vind setter spor på treverket. Men tar du vare på det kan det holde seg pent i mange år fremover. Beis gir en vakker glans og farge. Her har vi samlet tre enkle trinn for hvordan beise terrassen.

1. Rengjør

Begynn med å vaske overflatene med terrassevask før du beiser terrassen, følg veiledningen på emballasjen. Skyll av med rikelig med vann. Hvis du bruker høytrykksvask, vær oppmerksom på at den ikke har for høyt trykk, da det kan skade treet.

2. Skrap og slip

La overflaten tørke helt før du skraper og sliper den. Ta bort all maling som er løst, slip hjørner og kanter. Børst bort alt løstsittende.

3. beis

Legg på et tynt lag beis. Beis ett bord om gangen og pass på at beisen trekker ned i treet ordentlig før du går videre til neste bord. Rør i glasset av og til. Hvis treet trekker mye beis, bør du beise et lag til. Legg på et tynt lag slik at beisen ikke danner en film. Jo flere lag du legger på, dess mørkere vil fargen bli. Pass på at du alltid følger anbefalingene på boksen.

Tenk på!

Trykkimpregnert trevirke må tørke minst en sesong før det behandles, uansett om du velger olje eller en beis. Skyet er det beste været. Ikke beis i solrikt vær eller når det regner da regnet gjør overflaten matt og flekkete.

Du trenger dette:

Stålbørste eller piassavakvast, skrutrekker, kniv, sandblokk, sandpapir, svamper og bøtte, målepute, utendørs klesvask, terrassevask, terrassebriller, hansker.

 

Last ned arbeidsrådet som PDF