Hjemme hos familien Hjort

De siste fire årene har familien tilbrakt i det hvite trehuset på Dalarö i Stockholms skjærgård. Familien består av mamma Josefin, pappa Erik og barna Ossian (7), Julian (5) og lille Karla (1). Tidligere bodde de i Mälarhöjden, men da de fikk sitt andre barn, ville de ha forandring og flytte til et sted ved havet. Valget falt på Dalarö, som med nærheten til naturen og skjærgården og i pendleravstand til jobb, passet paret perfekt. Familien tok sjansen, og det ble full klaff. De stortrives på øya.

Kjøkken inspirasjon. Mal med Beckers produkter

Det arkitekt-tegnede huset ble bygd i 2007, og familien er svært fornøyd med planløsningen. Bortsett fra at de har bygd et basseng og en bod i hagen, har de ikke forandret på stort siden de flyttet inn. De har malt alle vegger inne, og da lille Karla meldte sin ankomst, ble foreldrenes walk-in-garderobe forvandlet til et lite jenterom. Josefin og Erik satte i stedet opp garderobeskap til sine egne klær på en av veggene i allrommet i overetasjen. Garderobeskapene ble malt i samme mørkegrå nyanse som veggen, for å smelte sammen med den.

Josefin jobber som innkjøper på H&M og elsker å ha hendene fulle og stadige nye prosjekter på gang. Hun finner og kjøper ofte møbler som settes i stand, mens andre møbler selges. Hun liker både å male og sy.
– Jeg er veldig interessert i innredning og liker å pusle og fikse her hjemme med forskjellige gjør det selv-prosjekter. Noen ganger kan det bli litt vel mye av én ting. En stund holdt jeg for eksempel bare på med sjablongmaling, og det ble tall og tekst både på stoffer og møbler. Så kom turen til tavlemaling. Den brukte jeg både på veggen, der jeg malte en stor oppslagstavle, og flere steder på barnas rom. Akkurat nå holder jeg på å innrede den nybygde terrassen i hagen. Der har jeg tenkt å male krukker og tremøbler i matchende farger, men jeg finner sikkert noe mer jeg kan male også, sier Josefin.

Inspo til oppussing med Beckers maling
Mal barnerommet med Beckers maling

For Josefin og Erik er det viktig at barna får plass å boltre seg på i huset. Med tre små barn kan man ikke akkurat ha et hjem på utstilling. Tidligere hadde guttene hvert sitt rom med felles bad mellom rommene, men de liker å sove på samme rom, så nå har det i stedet blitt ett lekerom og ett soverom. Med to gutter, som betyr mye leker, i et ganske lite rom, var det ikke helt enkelt å innrede rommet. Josefin løste det ved å sette opp enkle hylleplan langs en hel vegg, der hun plasserte oppbevaringsbokser til lego, biler, utkledningsklær og andre ting. Så kan guttene rydde på plass selv. Veggen og hyllene ble malt monokromt i en mørk grå farge. Ellers er rommet hvitt. Barnas lekebord er malt med tavlemaling.
– Jeg har gjemt krittene på et lurt sted. Det gikk nemlig litt vilt for seg en stund, så vi endte opp med små tegninger både på møbler, gulv og vegger… ler Josefin.

Inspo oppussing kjøkken

Hele underetasjen har en åpen planløsning som passer familien perfekt. Pappa Erik kommer fra en stor familie med fire søsken og flere søskenbarn, så det trengs plass når hele familien samles. Kjøkkendelen har en praktisk kjøkkenøy der både voksne og barn kan samles, en spiseplass med plass til mange og et TV-hjørne for de voksne. Barna har eget TV-rom i overetasjen. Barnas favorittsted er det store teppet mellom gangen og kjøkkenet. Der kan babyer krype rundt mens foreldrene har full kontroll fra alle hold i underetasjen. 

På en av veggene mellom kjøkkenet og gangen har Josefin malt en stor rute med tavlemaling. Her holder familien orden på handlelister, påminnelser og annet. Noen ganger dukker det også opp små beskjeder mellom familiemedlemmene her. Den strategiske plasseringen mellom kjøkkenet og gangen gjør det vanskelig å unngå å ta en titt for å se om det er noe man må huske før man går ut av huset. – Jeg vet ikke hva jeg skulle gjort uten denne tavlen. Den hjelper meg å holde orden på det meste. Nå har guttene blitt såpass store at de har aktiviteter også utenom skolen og barnehagen, så nå er det viktigere enn noen gang å ha full oversikt.

Det store spisebordet har familien fått av Eriks foreldre. Josefin har malt bordet i høyblank svart. Når det blir slitt, fyller hun på med ny maling så det stadig ser ut som nytt. Rundt spisebordet forenes Tolix-stoler, datterens Tripp Trapp-stol og stoler i formpresset tre med stålbein.

DIY Beckers maling
Beckers oppussing DIY

Foran ovnen står en liten sittegruppe med skinnsofa og lenestol som Josefin har kjøpt på Lauritz. Salongbordet, som hun har fått av svigerforeldrene, er malt i samme svarte farge som spisebordet.

Alle veggene i huset er malt i en svak grånyanse. I underetasjen er det mange vinduer, godt lys og 2,70 meter under taket. Josefin liker å holde innredningen i svart, hvitt og grått og forandre litt alt etter årstid og humør med puter, pledd og blomster.
– Jeg har en stor glassvase på kjøkkenbordet, og i den er det alltid noe som passer for årstiden. Påskeris om våren, furukvister om vinteren og markblomster om sommeren. Jeg synes det blir absolutt penest når man tar inn noe fra naturen. Da har man også alltid råd til å ha vasen full.


Styling: Mari Strenghielm Foto: Klas Sjöberg

 

Vår tavlemaling gir en matt flate til å tegne med kritt på. Fargen kan brytes i valgfri farge og er en garantert suksess for barna.

no
har blitt lagt til lagret
har blitt tatt bort fra lagret.
har blitt lagt til din handleliste
har blitt tatt bort fra din handleliste.
You have to choose a size.
You have to choose a amount.
You have to choose a color