Mal soverommet – skap din personlige stil

Hvilken stemning vil du ha på soverommet ditt? Lyst og luftig eller mørkt og lunt? Hva passer deg best? Maling er en enkel måte å endre, forbedre og skape noe nytt. Her er noen tips på veien.

Vis din personlighet

Noen vil ha plass og rikelig med lys for å våkne, andre ønsker at soverommet skal være et koselig krypinn. Her er det ingenting som er riktig eller galt. Akkurat som valg av klær handler interiørdesign og fargevalg om personlighet. Om å finne den stilen som passer for deg, og som skaper stemningen du ønsker på soverommet ditt. Det viktigste er at soverommet blir et sted hvor du bare kan slappe av, sove godt og våkne uthvilt. Dette er faktisk noe som farger kan bidra til.

Lyse farger

Har du problemer med å stå opp om morgenen? Et lyst soverom kan faktisk gjøre det lettere å våkne. Lyse farger på vegger, gulv, tak og treverk gir en romslig og luftig følelse. Hvis du for eksempel velger hvitt, kan det være veldig fint å jobbe med forskjellige glansgrader for å skape effekter. Matte vegger er flott sammen med balnke tredetaljer. Å male en sjablong eller et hvilket som helst annet mønster i samme farge som veggen, men med en annen glans, er en fin detalj. Kontrasten mellom den matte og den blanke forandrer seg med lyset. Du kan også bruke forskjellige typer belysning i rommet. 

Dempede farger

Hvis du foretrekker et mørkere og koseligere rom, bør du bruke dempet og mørke farger. For eksempel er en dempet blå, grønn eller grå farge fin og har en beroligende effekt, noe som gjør dem velegnet til soverom. Som med lyse farger er det veldig fint å blande matte og blanke overflater. Det er også fint å male ton i ton, det vil si basert på en farge du liker og velge en mørkere og en lysere tone av den. Mal veggene i en farge, treverket i en annen og kanskje taket i en tredje. Det viktige er at du velger en fargeskala som skaper en harmonisk helhet i rommet.

Bildet er fjernet.

Tenk på detaljene
  • Hvis soverommet ditt har fint treverk og andre detaljer du vil understreke, mal de hvite eller i en annen farge som står i kontrast til veggene. 
  • På den annen side, hvis du har enkle foringer og tette garderobedører, kan du tone dem ned ved å male dem i samme farge som veggene.
  • Hvis du velger lyse og naturlige farger og materialer i rommet, er det flott å male noen detaljer i en helt annen farge som skiller seg ut.
  • Kanskje du har en pute på sengen i en farge du liker? Plukk opp fargen, kjøp billige gadgets på loppemarked og mal i samme fargen. Det blir flotte detaljer som holder hele rommet sammen.
  • Sist men ikke minst: tør å være personlig, det kan ikke bli feil.
har blitt lagt til lagret
har blitt tatt bort fra lagret.
har blitt lagt til din handleliste
har blitt tatt bort fra din handleliste.
You have to choose a size.
You have to choose a amount.
You have to choose a color