Mal stuen

Stuen er hvor vi hviler, ser på TV, leser, kanskje jobber, gjør lekser, leker, spiser og hygger oss med familie og venner. Helt enkelt et rom med mange funksjoner.

Begynn med å tenke på hvordan du og din familie bruker stuen. Hvilke møbler passer, hvor stort er rommet og hvor mange vinduer har det? Det viktigste er å bestemme hvilken stil og følelse du vil ha i rommet. Det er ingen rett eller feil her, men det finnes tips som veileder til riktig bruk av farger for å oppnå ønsket stemning.

Skap rom i rommet

Mange boliger har i dag åpne løsninger hvor kjøkken og stue er sammen. Et tips for å skille mellom de forskjellige overflatene er å skape rom i rommet ved hjelp av farge. Et eksempel er å ramme inn spisestue ved å male den delen av veggen i en annen farge eller tonet med de andre veggene. På samme måte kan du male et leserom for å skille det fra det andre rommet. Hvis du maler ton i ton, går du fra en farge som kan være hovedfargen og deretter arbeide med en mørkere og lysere nyanse av den.

Lyse farger

Hvis du har en liten stue og ønsker å skape en romslig og luftig følelse, bør du male med lyse farger på vegger, gulv, tak og treverk. For eksempel, hvis du velger hvitt, kan det være hyggelig å jobbe med forskjellig glansgrader for å skape effekt. Matte vegger passer fint til blanke lister. God, og fremfor alt forskjellige typer belysning, er også viktig for rommets følelse og funksjon. Kombiner lyskildene.

Dempede farger

Hvis du foretrekker en mørkere og mer lun stue, bør du male med dempede og matte farger. Ett tips er å velge materialer og farger som er varme som kobber, messing, gull, oransje og gul. Som lyse farger er det flott å blande dem i matte og skinnende overflater. Det er også fint å male ton i ton. Mal veggene i en nyanse, treverk en annen og kanskje taket i en tredje.atta och blanka ytor. Det är också fint att måla ton i ton. Måla väggarna i en nyans, snickerierna en annan och kanske taket i en tredje.

Glem ikke detaljene

Glem ikke detaljene

Hvis stua har et treverk som du vil fremheve, mal i hvitt eller en annen farge som står i kontrast til veggene. Enkle foringer og kjedelige dører, kan du tone ned ved å male i samme farge som veggene. For eksempel male veggene med en matt grå farge og treverket i samme grå, men med mer glans. Hvis du velger lyse og naturlige farger og materialer, er det flott å male noen detaljer i en helt annen farge som skiller seg ut. Kanskje har du et teppe eller lenestol i en farge som du liker ekstra mye? Plukk opp fargen, kjøp detaljer på loppis og mal i samme farge. Det blir fine detaljer som skaper en vakker helhet i rommet.

 

Fargekart for innendørsmaling

Finn riktig farge for neste prosjekt – inspirert av våre fargekart.

har blitt lagt til lagret
har blitt tatt bort fra lagret.
har blitt lagt til din handleliste
har blitt tatt bort fra din handleliste.
You have to choose a size.
You have to choose a amount.
You have to choose a color