Mal utemøblene

Få ting er like nydelige som lange sommerkvelder. Med inspirasjon hentet fra skjærgårdens fargepalett, har vi malt møbler for en fin middag på bryggen. Deilige kvelder og hyggelige omgivelser, gjør maten litt bedre.
 

brygga

Maling og fantasi fornyer

Alle er kjent med uttrykket "nei, ikke kast det ennå, vi tar den med på hytta" eller "legg det i garasjen for en stund". Her har tingene en tendens til å samle seg i høyden. De er gamle, men du ønsker egentlig ikke å bli skilt fra de. Bestemors gamle kjøkkenbenker, kurvstolen fra fjorårets loppis, som akkurat da føltes som et godt kjøp, kjøkkenstolen som hadde stått ute om sommeren og vinteren. Med farge og litt fantasi kan du gjenopplive dine gamle møbler og skape et flott sted for alle måltider på dagen.

 

Her har vi tatt inntrykk av farger som finnes i havet, i himmelen og på bergarter. Selvfølgelig er det flere nyanser av blått, men også brunt som tang eller bark. På denne måten smelter møbler inn i vårt miljø.

Bordplaten, laget av plank, er lett å produsere selv. Mål hvor langt og hvor bredt du vil at bordet skal være og kjøp understellet hos en lokal byggevare. Vi har valgt å beise dette bordet i Beckers Terrassebeis i fargen Teak. Terrassebeis gir et varig resultat, samtidig som den opprettholder treets naturlige vitalitet.

brygga

Nyanser ton i ton

Når det gjelder fargelegging av de andre møblene, har vi valgt noen av Beckers blåfarger, som er vakre ton i ton og som sammen står i kontrast til den brune beisen. Når man velger nyanser som er i ton i ton skaper man livlighet, men man gir fortsatt et harmonisk inntrykk. Fargene varierer uten at resultatet blir rotete

brygga
brygga

Tenk på miljøet

Du burde tenke på miljøet møblene dine skal stå i. Hvis det er på gress eller i nærheten av skog, kan det være fint med grønn nyanser, i kontrast til noe brunt. Hvis du har en uteplass med helvetesild og asfaltering, er kanskje gråtoner vakre, eller som her hvor blå bris og vann har satt tonen for fargevalget vårt.

Tips!
  1. Få inspirasjon av ditt nærmiljø, hvilke farger ser du der dine møbler skal stå?
  2. Velg gjerne ton i ton. 
  3. Velg gjerne treolje, det gir en fin glans til treet og er slitesterkt.
  4. For møbler som skal males, velg vindusmaling så får du ett sluttresultat som varer lenger.
  5. Mal gjerne en blomsterpotte eller andre detaljer for et fantastisk helhetsinntrykk
no
har blitt lagt til lagret
har blitt tatt bort fra lagret.
har blitt lagt til din handleliste
har blitt tatt bort fra din handleliste.
You have to choose a size.
You have to choose a amount.
You have to choose a color