Mal gangen og få ro og orden

Mal gangen og få ro og orden

Det er fantastisk å bli møtt av en vakker gang som er ryddig og i orden når du kommer hjem? Feng Shui-ekspert Susanna Utbult deler sine beste tips om hvordan man lager en innbydende inngang med farger.

Balanse med Feng shui

Hvordan ser det ut i din gang? Et ikke uvanlig syn i vårt hjem er bunken av sko og vesker på gulvet og overfylte kroker og kleshengere. Kaos istedenfor orden og ro, noe som påvirker hele hjemmet og også hvordan vi har det innvendig. I følge feng shui, så er inngangsdøren og gangen inne hjemmets viktigste plass. Det er det siste vi ser når vi går hjem og det første vi møter når vi kommer hjem.

"Feng shui handler om å skape balanse, harmoni og klarhet for et bedre hjemmemiljø som får oss til å føle seg bedre. Er det rotete i hallen, som er veien inn i våre hjem, fører det til ubalanse i resten av hjemmet, sier Susanna Utbult.

hall

Lyse vegger passer best

Inngangen i våre hjem er ofte små, smale og trange rom uten vinduer. Men med de riktige farger, god belysning og skjult lagring, er det faktisk mulig å skape et god inngangsparti, selv om forholdene ikke er de beste.

- Hvis du har store områder med naturlig lysutgivelse, er det lettere å jobbe med mørke farger. Men hvis du har en lang eller liten hall, vil den føles enda smalere med mørke vegger. Da er det mye bedre å jobbe med hvite vegger eller en annen klar farge for å skape plass. Hvis hallen er veldig høy, er det et tips å male hvitt nesten hele veggen, og avslutte med et mørkt fondsparti. Det gir følelsen av at hallen er mer romslig.

hall
Inspirasjon til fargetrender med beckers maling

Jordnære farger på gulv og tak

Susanna foreslår også at et mørkt gulv er den beste kombinasjonen for lyse vegger.

- Kontrast mellom vegg og gulv er bra, og et mørkt gulv til lyse vegger skaper en følelse av bredde i rommet. I det hele tatt er det bra med jordnære farger på gulvet fordi det gir en følelse av stabilitet. Når det gjelder taket, er det best å male hvitt hvis takhøyden er standard, det er ca 2,50 meter, når en mørk farge gjør taket mindre. Hvis taket er betydelig høyere, derimot, gjør en mørk takfarge det mer koselig.

Inspirasjon til fargevalg og trender. Mal innendørs, stue, kjøkken, gang

Viktige detaljer

Foring, lister og annet treverk anbefales en høyere glans siden de ofte blir skitne, og en overflate med mer glans er lettere å tørke. Blanke lister vil også være fint til matte vegger. For å få en harmonisk helhet i rommet, er det fint å jobbe med samme farge på lister og vegger.
- Hvis du bruker samme farge på lister og vegger, kan du velge å male døren i en annen farge. Det kan gi følelsen av at døråpningen er større. 

 

Om Susanna

Susanna Utbult, feng shui konsulent i mange år og ekspert på feltet. Siden 2010 eier og driver hun også Nordisk Skole for Feng Shui.

3 steg til en velkommen inngang

 

3 steg til et innbydende inngangsparti

1. Farger
Hvitt tak, lyse vegger og mørkt gulv skaper en følelse av romslighet.

2. Belysning
Velg en god belysning så det blir enkelt å finne dine ting i skuffer og skap, og en hyggelig punktbelysning for stemningen.

3. Lagring
Renere overflater, jo mindre stressende blir vi. Skjult lagring er derfor alltid best da det gjør hallen mindre rotete.

 

Alla våre innendørsfarger

Velg og vrak og finn den perfekte fargen til ditt hjem. Her finner du alle våre innendørsfarger. 

no
har blitt lagt til lagret
har blitt tatt bort fra lagret.
har blitt lagt til din handleliste
har blitt tatt bort fra din handleliste.
You have to choose a size.
You have to choose a amount.
You have to choose a color