Lakkering av tregulv

Visst er det flott med nyslipte og lakkede tregulv. Blank lakk gir et skinnende gulv, mens matt lakk gir gulvet samme karakter som et oljet gulv, men med en svært slitesterk overflate. Valget er ditt. Her er noen gode råd om lakking av tregulv.
 • Rengör och slipa

  1. Vaske og slipe

  • Gulv i ubehandlet tre: Vask nøye, og fjern alt smuss og støv. La gulvet tørke ordentlig før lakking.
   Gulv i behandlet tre: Slip bort smuss og flekker med fint sandpapir. All polish og alt fett må fjernes. Vask med malervask. Følg instruksen på flasken. Slip blanke partier i gulvet, så får lakken bedre feste. Gamle parkettgulv slipes med slipemaskin. Støvsug godt og tørk over med mikrofiberklut. Fug eventuelle sprekker og spikerhull med parkettkitt.
 • Grundlacka

  2. Grunnlakke

  • Sjekk at lakken er romtemperert. Rør om skikkelig.
   Gulv i ubehandlet tre: Grunnlakk med lakk som ikke er spedd ut. Slip lett med slipepapir. Følg instruksene på boksen.
   Gulv i behandlet tre: Grunnlakk én gang med lakk som ikke er spedd ut. Stryk lakken godt utover. Slip deretter flaten lett før sluttlakking. Følg tørketidene som er angitt på boksen.
 • Lacka

  3. Lakke

  • Gulv i ubehandlet tre: Lakk gulvet to ganger. Følg tørketidene som er angitt på boksen, og mellomslip gjerne med fint slipepapir før siste strøk med lakk.
   Gulv i behandlet tre: Lakk gulvet to ganger. Følg instruksene og tørketiden som er angitt på boksen.
 • Tips!

  Dekk til alle vinduer. Sterkt sollys får nemlig lakken til å tørke ujevnt.
  Obs! Vent minst ett til to døgn etter siste strøk med lakk før du setter på plass møbler. Tunge møbler som senger og sofaer, bør ikke settes på plass før cirka én uke etter siste strøk med lakk. Gulvet oppnår maksimal slitestyrke etter én til to måneder.

  Dette behøver du:

  Slipepapir, forlengerskaft med holder til slipepapir, bred gulvlakkpensel, lakkrull og malerullbøyle, mindre pensel til detaljer, mikrofiberklut, knebeskyttere, munnbind, vernebriller, vernehansker, malervask, gulv- og parkettlakk, stålsparkel, parkettkitt og slipemaskin.

 • no
  har blitt lagt til lagret
  har blitt tatt bort fra lagret.
  har blitt lagt til din handleliste
  har blitt tatt bort fra din handleliste.
  You have to choose a size.
  You have to choose a amount.
  You have to choose a color