Mal over tapeten

Det er lett å male over tapet. Som med all maling, vær nøye med underarbeidet. Da får du et godt resultat som varer lenge. I tillegg blir det lettere å male neste gang.
 • tips til hvordan male over tapet med Beckers maling

  1. Hvilken tapet har du?

  Uansett hvilken tapet du har, begynn med å vaske veggene med spesialvask og etterskyll med rent vann. Sørg for at tapeten sitter godt fast. Matt ned overflaten med fint sandpapir. Skjær bort alt løst eller lim inntil med tapetlim. Se til at underlaget er rent, fast og tørt.

  Er veggene malt fra før? Da trenger du bare å sparkle over hull og andre skader. Slip de sparklede flatene med fint sandpapir. Er veggene tapetsert? Sparkle i så fall også skjøtene mellom tapetremsene, slik at overflaten blir jevn og fin.

 • Måla på tapet

  Måla på tapet med skarv - att tänka på

  Känn efter om tapeten släppt i skarvarna. Lösa skarvar och hörn som lossnat kan du limma fast med lite tapetklister. 

 • tips til hvordan male med Beckers maling

  2. Velg maling, farge og verktøy 

  Ta utgangspunkt i hva du liker. Husk at en liten malingsprøve vil se annerledes ut på en større flate. Et godt tips er derfor å kjøpe et par små bokser i ulike farger og prøvemale en del av veggen. En tommelfingerregel er at fargene ofte blir sterkere når de kommer på veggen. En matt maling oppleves vanligvis som roligere enn en maling med mye glans.

   

  Å male vegger med rull, er enkelt og går raskt. Bestem deg for hva slags overflate du ønsker, og velg en rull som passer. En langhåret rull gir mer struktur på veggen, mens en korthåret rull gir en jevn overflate. Husk også at du trenger en mindre pensel til å male rundt dører, vinduer og stikkontakter, der det kan være vanskelig å komme til med rull.

 • hvordan male over tapet med Beckers maling?

  3. Tid for maling

  Grunn med ett strøk tapetgrunn, og påfør deretter to strøk veggmaling. Ofte ser det fint ut allerede etter det første strøket, men for å få et vellykket sluttresultat må du alltid male to ganger. Tørketiden finner du på malingsspannet.

 • no
  har blitt lagt til lagret
  har blitt tatt bort fra lagret.
  har blitt lagt til din handleliste
  har blitt tatt bort fra din handleliste.
  You have to choose a size.
  You have to choose a amount.
  You have to choose a color