Så enkelt får du en perfekt fasade

Utendørs fargekart. Eksteriør fargekart fra Beckers

Ta vare på utseende

En velstelt fasade er ikke bare pen å se på. Den beskytter også huset mot vær, vind og slitasje. Ved å male hjelper du huset med å holde seg friskt, og du forebygger sopp- og råteangrep. Det handler altså om å få fasaden til å bli mer motstandsdyktig, slik at husets levetid forlenges.
Å male fasaden selv kan virke som et stort prosjekt. Men sannsynligvis er det lettere enn du tror. For å gjøre det raskt og enkelt å komme i gang har vi på de neste sidene samlet tips og råd, inspirasjon samt våre mest populære utendørsfarger. Hvis du vil ha mer hjelp og informasjon, kan du gjerne stikke innom beckers.no eller en av våre forhandlere.

 

Last ned fargekartet

Få inspirasjon fra våre farger og malte miljøer når du vil. Last ned fargekartet og sitt i ro og fred når du skal velge dine nye farger og maling.

Last ned fargekartet »  PDF: Utendørs fargekart - Så enkelt får du en perfekt fasade

Mal hele verden!

Alle prosjekter trenger ikke å være store, men de kan likevel bety mye for trivselen. Å male et vindu eller stakitt i en kontrastfarge kan gi hele  huset en ansiktsløftning. En nymalt dør gjør at du føler deg velkommen, og uteplassen blir enda hyggeligere når møblene har fått et  malingsstrøk.

I likhet med alt annet treverk trenger utemøbler stell og vedlikehold hvis de skal vare lenge. Det morsomme med mindre prosjekter er at det er lettere å slå seg løs med farger – for du kan jo bare male på nytt hvis du angrer. Gi gjerne utemøblene samme farge som blomstene i hagen, det skaper en fin harmoni.

Vinduene er blant de mest utsatte delene på et hus. For at de skal vare lenge, er det viktig at du gir dem regelmessig vedlikehold. Dører og vinduer er viktige detaljer når et hus skal males, og tydelige fargekontraster gjør hele huset mer interessant. Mal helst vinduene når det er overskyet – det er perfekt malevær. På beckers.no finner du flere tips og råd om maling av vinduer.

Velge farge

Fargevalget betyr mye for hvordan et hus fremstår. Vil du ha hjelp, kan du alltid gå inn på beckers.no eller stikke innom en av forhandlerne våre.


Inspirasjon

Se etter vakre fargekombinasjoner i omgivelsene dine. Dra rundt og se på hus som ligner på ditt eget, og som har fine farger. Iblant er det nok å bytte farge på detaljer for at hele huset skal fremstå som nytt og moderne.


Stil og beliggenhet

Et godt råd er å basere seg på stilen til huset og holde seg til de fargene som var populære da huset ble bygd. Du kan også ta utgangspunkt
i hvordan det ser ut hos naboene, og velge en farge som står i stil med husene i nærheten. Hvilke farger dominerer? Vil din idé passe inn?
Vurderer du en avvikende farge, kan du måtte søke om tillatelse, så sjekk det før du dypper penselen i malingsspannet.

 

Male utendørs

Alle farger blir lysere og sterkere i dagslys. Husk derfor å ta med deg malingsprøver fra butikken og se på dem ute. Ikke velg for sterke farger, for de kan bli dominerende. Sats heller på en mer dempet nyanse enn du egentlig hadde tenkt. Vil du ha sterke farger, er det ofte bedre å bruke dem på detaljer som vinduer, stakitt og dører.

Olje uteplassen i tre enkle trinn!

Ta vare på uteplassen, så holder den seg vakker lenge.


Vaske

Vask skitne flater med vann og vår terrassevask. Bruk en vanlig hageslange når du skyller bort rengjøringsmiddelet. La flaten tørke helt.


Slipe

Børst, skrap og slip flaten som skal behandles. Fjern all løs overflatebehandling. Slip skarpe hjørner og kanter. Børst bort alt slipestøvet.


Olje

Påfør oljen med pensel eller terrasserull. Hvis oljen suges raskt inn i treverket, fortsetter du å påføre olje til treverket er mettet. Jo flere strøk
du legger på, jo mørkere blir overflaten. Etter ca. 30 minutter kan du tørke av overflødig olje med en klut. For å unngå selvantennelse bør du legge kluten i vann eller brennes kontrollert.

Ta hand om uteplatsen så blir den vacker och tålig.
no
har blitt lagt til lagret
har blitt tatt bort fra lagret.
har blitt lagt til din handleliste
har blitt tatt bort fra din handleliste.
You have to choose a size.
You have to choose a amount.
You have to choose a color