Finn din stil, og forny inngangspartiet!

Oppgrader inngangspartiet, og gi deg selv, familien og dine gjester en hyggelig velkomst. Med litt farge, tekstiler og krukker blir inngangspartiet som nytt. Her presenterer vi tre ulike stiler som gjør inngangspartiet til den nye favorittplassen i utendørssesongen.

Klassisk stil

Inspirasjonen til den klassiske stilen er hentet fra New Englands havsnære toner med blå, hvite, grå og sandaktige farger. Forskjellige blånyanser er de som har hatt størst innvirkning på den klassiske stilen, og her kan man godt blande inn sine egne favoritter fra fargekartet. Eksempler på blåfarger fra Beckers' kolleksjon er den klare Akvamarin og den noe mer dempede Himlaval, blandet i vindusmaling til maling utendørs. Mal krukker, kurver eller trekasser, hele eller halve flater, gammelt eller nytt. Det går også fint å blande inn andre materialer som rotting, flettverk og litt nøttefarget tre i denne stilen.

Som kontrastfarge har vi her valgt en litt varmere beige i Beckers Rauk og malt en kiste og en krukke. Hvitt er selvsagt en viktig farge, og bordet og stolene er malt i fargen Mjölk. Sist, men ikke minst – skap en mykhet ved å bruke fargevalgene også i tekstiler, som for eksempel et deilig pledd og puter i forskjellige blåhvite mønstre.

Landlig stil

I den landlige stilen er inspirasjonen til fargevalget hentet fra hagen, med jordnære basefarger og rosa, litt romantiske toner i aksentfargene. I tillegg til fargevalget, forsterkes den landlige stilen ved at formene på møbler og krukker er litt mer organiske og myke. Materialer som halm, blikk og sink forsterker stilen enten de er malte eller umalte. Nøttefargede flater med patina er fine innslag til malte flater i den landlige stilen. 

Større møbler, som bord og stoler, males gjerne i en basefarge som Beckers And. Som kompletterende basefarge kan man velge en som er fin ton-i-ton, for eksempel Mossa, her malt på en trekasse, en vannkanne og krukker. Et godt tips for å fremheve patinaen på for eksempel en trekasse, er å la noen trepartier være umalt. En yndig rosafarge som står godt til disse jordnære tonene, er Beckers Pelargon – rett navn til rett farge. Mal gjerne en stol som skiller seg litt ut, og som blir kronen på verket i hagen.

Moderne stil

En moderne stil skapes delvis med valg av farger og delvis ved hjelp av innredning. Bruk gjerne møbler med et mer grafisk uttrykk, med skarpere vinkler og enklere former. Her er en benk blitt forvandlet til dagseng ved hjelp av den svartgrønne fargen Lakrits og et par myke dyner og puter fra Marimekko. En gammel stol får et moderne uttrykk og matches med samme farge. Blikkbordet fra Rusta, og den gamle bortglemte vinkjøleren, er blitt malt i den friske fargen Krokodil.

Det er enklest å bruke vindusmaling på tremøbler og metallmaling på alle flater av blikk eller metall. Det er alltid morsomt å leke seg litt også. Hvorfor ikke male krukker i to kontrastfarger? Her har Lakrits fått selskap av den litt mer grå Duva på krukker og på en blomsterkasse. Når du skal skape en moderne stil, må det ikke bli for søtt og yndig. Hold deg gjerne til grønne planter og grafiske mønstre. Her forsterkes stilen ved hjelp av et teppe fra Brita Sweden, som matcher det grønne fargevalget.

Alle våre utendørsfarger

På tide å male utendørs? Her har vi samlet alle våre utendørsfarger.

har blitt lagt til lagret
har blitt tatt bort fra lagret.
har blitt lagt til din handleliste
har blitt tatt bort fra din handleliste.
You have to choose a size.
You have to choose a amount.
You have to choose a color