Hjemme hos familien Söderberg

I Hammarbyhöjden rett utenfor Stockholm er det noen fantastiske rekkehus som ble oppført på 1950-tallet. De praktiske og estetisk vakre husene i nærheten av sentrum er som leiligheter, men har alle fordelene med en enebolig. Det har gått ett år siden familien Söderbergs flyttet inn nå - familien som har bodd i samme område i tjue år og som alltid har drømt om å våkne opp hver morgen i et av de utrolig vakre husene. Til slutt var det deres tur.

inspirasjon til maling av vegger i stue. Trendfarger fra Beckers Maling

– Vi har bodd her lenge nok til å ha opplevd alle årstidene. Det er så spennende å se hvordan tomten endrer seg, hva som vokser hvor og hvordan lyset inne i huset påvirkes av hvor høy eller lav sola er, sier Ann-Sofie, mens hun henter kaffekopper og hjemmelaget fikenbrød.

stueinspirasjon hos Beckers maling
Inspo til oppussing fra beckers maling

Jeg ønsket å ha en slags karakter i rommet, noe som føltes morsommere enn bare hvitt. Jeg har alltid likt denne blå nyansen, spesielt i kombinasjon med hvitt og brunt. Det tok litt tid å finne rett farge, jeg testmalte noen få kvadratmeter der minst fire ganger, sier Ann-Sofie og peker mot stuens største vegg. - Jeg visste ikke hvordan dagslys ville påvirke fargen, og jeg ønsket ikke at skyggen skulle nærme seg det lilla. Nå har det heller et lite trekkplaster mot grønt. 

Kjøkken isnpo fra Beckers maling

Rekkehuset ble renovert da familien flyttet inn, og de har valgt å ta det med ro med nye egne prosjekter. Datteren Fia har fått en malt fondvegg ved sengen sin, en mild grønn fargetone hun har valgt selv og som gir ro når det er tid for å sove. Familiens interiørstil er varm og innbydende, og mange kulturelle egenskaper har fått et nytt sted og et nytt hjem her.

Begge foreldrene mine har gått bort, og jeg har tatt vare på noen av tingene deres. Da vi bodde i en leilighet var det vanskelig å bruke alt, men her er det lettere å få plass. Vi har ikke kjøpt så mye nytt her, men tatt det vi har, og funnet noen på auksjonssteder, sier Ann-Sofie.

inspo til renovering. Beckers maling
Gullmaling. Baderoms inspo fra Beckers maling

Møbler og andre prydgjenstander fra familiehistorien er blandet med nye historier. Den store lampen over kjøkkenbordet har bestefaren til Bjørn laget og spisestuemøblene kjøpte Ann-Sofis bestemor og bestefar da de giftet seg i 1923. - En venn av meg jobber på Malmö Kunsthall hvor de hadde en utstilling med blant andre kunstneren Petra Bauer. Plakatene ved peisen kommer derfra og jeg liker veldig godt den grafiske form og budskap.

I det lille gjesterommet ovenpå er det en demontert vevstol som snart blir brakt tilbake til livet. I skap og skuffer har Ann-Sofie lagret vakre tekstiler, klare til å brukes til kommende sy- og fikseringsprosjekter

Jeg har alltid likt å ta vare på det som allerede finnes og lage ting selv med hendene. Det gir så umiddelbar effekt. Pusse opp en stol eller male et lite gjestetoalett i gullfarge, slik vi har gjort her i huset. Huset er et typisk hus fra 1950-tallet og er veldig godt planlagt og bygget med materialer av god kvalitet. - Noe av det beste med boliger som er bygget på dette tidspunktet, er at materialene er så solide. Det er stein og tre, veggene borer seg inn og planløsningen er smart. Huset er i harmoni og gir en behagelig energi.

Inspo til oppussing med Beckers
Familien Söderberg

Familie: Ann-Sofie (53), ektemannen Björn (46) og datteren deres, Fia (10).
Yrke: Ann-Sofie jobber som tekstforfatter, Björn som selger.
Bor: I en rekkehusleilighet på 120 kvadratmeter i et rekkehus fra 1950-tallet, i Hammarbyhöjden rett utenfor Stockholm.

Fargekart for innendørsmaling

Finn riktig farge for neste innendørsprosjekt – bli inspirert av våre fargekart. 
https://beckers.no/kulorer/inomhuskulorer/fargkartor-inomhus

no
har blitt lagt til lagret
har blitt tatt bort fra lagret.
har blitt lagt til din handleliste
har blitt tatt bort fra din handleliste.
You have to choose a size.
You have to choose a amount.
You have to choose a color