Mal taket – fire steg til et perfekt resultat

Løft blikket! Har du tenkt over hvor viktig taket er i et rom? Et lekkert, nymalt tak gir hele rommet et virkelig løft. Hvitt er vanligst, men det kan også bli fint med en annen farge. Her får du tips til hvordan du går frem.
 • hvordan male taket?

  1. Hvilken type tak har du?

  Begynn med å prøvevaske en liten del av taket. Hvis malingen blir sittende, kan du fortsette å vaske. Hvis malingen løser seg opp og smitter av, er taket sannsynligvis malt med limmaling. Da må taket vaskes ekstra nøye med mye vann, slik at du får bort all malingen. Hvis malingen smitter av på en tørr klut, er det sannsynligvis kalkmaling. Da må du børste taket rent, slik at underlaget blir fast. Bruk alltid hansker og beskyttelsesbriller når du vasker.

 • Hvordan male taket, tips og råd

  2. Før du maler

  Tøm rommet for møbler, så blir det lettere å male. Beskytt gulvet med dekkpapir og veggene med beskyttelsesplast hvis du ikke skal male dem. Hvis du skal male veggene også, bør du begynne med taket. Skrap bort løs maling. Sparkle eventuelle sprekker og skader i taket. Slip de sparklede flatene, og fjern alt støv før du begynner å male.

 • hvordan rulle maling på taket?

  4. Klar til å male

  Begynn med å male flaten nærmest veggen med pensel, siden den er vanskelig å komme til med rull. For å unngå skjøter må du alltid male i lysets retning, det vil si fra vinduet og inn mot midten. Er det flere vinduer i rommet, begynner du å male fra det vinduet som slipper inn mest lys. Mal hele taket uten pause, slik at overflaten blir jevn. Husk å alltid følge tørketidene på malingsspannet.

 • no
  har blitt lagt til lagret
  har blitt tatt bort fra lagret.
  har blitt lagt til din handleliste
  har blitt tatt bort fra din handleliste.
  You have to choose a size.
  You have to choose a amount.
  You have to choose a color