Mal trefasaden

Et godt forarbeide er viktig når du skal male trefasaden.
Cirka 80 prosent av arbeidstiden går til å vaske, slipe og fikse før maling.
Vær nøye slik at du får en fasade som holder seg godt i flere år.
måla träfasad
Watch the film:
 • Tips til hvordan male trefasaden med beckers maling

  1. Rengjøring

  Begynn med å dekke til vinduer og legge beskyttelsesplast på bakken nærmest fasaden. Skyll fasaden med vann, og påfør deretter fasadevask. Følg alltid anbefalingene på emballasjen. La middelet virke, og skyll deretter fasaden grundig med vann. Hvis du bruker høytrykksspyler, må ikke trykket være for høyt, siden det kan skade treverket. Hvis det er alger og sopp på treverket, bør du også bruke alge- og soppvask. Den trenger ikke å skylles bort, men husk å følge instruksjonene på emballasjen.

  Finn riktig produkt her

 • Tips til hvordan male trefasaden med maling fra beckers

  2. Skrap og puss

  Kontroller treverket ved å stikke med en kniv eller skrutrekker her og der, spesielt ved skjøter og endetre. Hvis treverket er mykt og fuktig, må det byttes ut før du maler. Skrap bort maling som flasser og sitter løst. Hvis det er bobler og sprekker på overflaten, eller hvis det er tykke malingslag, bør du fjerne all gammel maling. Bruk varme, skrape eller malingsfjerner.

 • Tips til hvordan male trefasaden og hvor viktig grunning er

  3. Grunne

  Bruk impregneringsolje på skjøter og endetre. Tørk av overflødig olje etter cirka 30 minutter. Grunn deretter alle flater. Følg tørketidene og anbefalingene for den malingen du har valgt. Sprekker som er større enn to millimeter, må repareres med malerfug etter at du har grunnet.

  Finn riktig produkt her

 • Mal veggen! Tips til hvordan male trefasaden

  4. Male

  Påfør rikelig med maling. Mal ovenfra og nedover. Pass på at malingen dekker overalt, og vær ekstra grundig ved skjøter og endetre. La malingen tørke godt før du maler det andre strøket. Følg alltid anbefalingene på spannet. Unngå å male når det regner, siden regnet kan gjøre overflaten matt og flekkete.

  Finn riktig produkt her

 • Tips!

  Vask fasaden annethvert år, så reduserer du risikoen for alger og sopp. Beskjær eller flytt busker som står nær fasaden, slik at sol og vind kommer til.

  Hvis huset er malt med linoljemaling fra før, bør du fortsette med samme type maling. Be butikkpersonalet om hjelp hvis du er usikker på hva slags maling huset er malt med tidligere.

    

  Dette trenger du:

  Stige eller stillas, malingsskrape, børste eller kost, skrutrekker/ kniv/ kraftig spiker, krok til malingsspann (til å henge på stigen), sandpapir/ slipekloss, pensler og ruller, vernebriller/ pustemaske og mer, hansker, maskeringsteip, plast, impregneringsolje, grunning, dekkmaling, malerfuge, penselvask, vaskesvamp/bøtte, utendørsvask, alg- og soppmiddel.

 • no
  har blitt lagt til lagret
  har blitt tatt bort fra lagret.
  har blitt lagt til din handleliste
  har blitt tatt bort fra din handleliste.
  You have to choose a size.
  You have to choose a amount.
  You have to choose a color